FAQ Veelgestelde vragen VanBrand

FAQ

Wat zijn de openingstijden van VanBrand?

Created with Sketch.

VanBrand heeft geen winkel. Ik werk vanuit huis en op afspraak. Een afspraak maken is mogelijk op donderdag en vrijdag van 9:00 tot 18:00. Lukt dit niet? Laat het weten, dan kijken we samen naar een mogelijkheid. 

Kan ik bij VanBrand ook terecht voor het repareren van sieraden?

Created with Sketch.

Jazeker! Naast het maken van nieuwe sieraden, repareer en vermaak ik ook sieraden.

Kan ik bij VanBrand terecht voor het vermaken van sieraden?

Created with Sketch.

Jazeker! Naast het maken van nieuwe sieraden, vermaak ik ook bestaande sieraden.

Gehalte goud en zilver van sieraden:

Created with Sketch.

VanBrand werkt altijd met 14 karaat(585) goud, dit is het standaard in Nederland. Mocht u een sieraad in 18 karaat(750) goud willen hebben kan dat natuurlijk ook. Zilver is altijd 1ste gehalte(925) waar ik sieraden van maak.

Wat is titanium?

Created with Sketch.

Titanium of titaan is een scheikundig element met symbool Ti en atoomnummer 22. Het is een grijs metallisch overgangsmetaal, het behoort tot de titaangroep.

Wat is zirkonium?

Created with Sketch.

Zirkonium is een scheikundig element met symbool Zr en atoomnummer 40. Het is een goudkleurig overgangsmetaal. Door zirkonium te verwarmen ontstaat er een zwarte laag oxidatie. Deze laag is erg hard en staat erg mooi in combinatie met goud.

Ik heb een idee voor een sieraad, kan ik bij VanBrand terecht?

Created with Sketch.

Natuurlijk! Altijd leuk als de klant zelf een idee heeft. Ik ga graag met u aan tafel om uw idee werkelijkheid te laten worden.

Kan ik bij VanBrand goud inleveren?

Created with Sketch.

U kunt bij VanBrand geen goud inleveren. De opbrengt verrekenen met de aankoop van een nieuw sieraad kan wel of ik kan iets moois van maken.

Maakt VanBrand ook gedenksieraden?

Created with Sketch.

Zeker. Ik ga graag met u aan tafel om een mooi sieraad te ontwerpen en vervaardigen. U kunt denken aan een sieraad met as erin verwerkt of met een vingerafdruk.

Welke betaalmethodes hanteert VanBrand?

Created with Sketch.

Via de webshop kunt u met IDEAL betalen. Contant en via overboeking is mogelijk als ik een persoonlijke opdracht voor u heb uitgevoerd. 

Als ik een sieraad wil laten maken, wat is dan de levertijd?

Created with Sketch.

Dit verschilt erg per opdracht. Ik zal mijn uiterste best doen om de opdracht op tijd te leveren. Tot nu is het gelukt om alle opdrachten op tijd af te leveren. 

Ik wil een sieraad laten maken, hoe gaat dit in z'n werk?

Created with Sketch.

U kunt een bericht voor mij achterlaten via het contactformulier, email, whatsapp of een telefoontje. We maken een afspraak om uw wensen te bespreken en wat de mogelijkheden zijn. Daarna ga ik ontwerpen en eventueel prijsindicaties maken. We spreken weer af om te kijken of we tot een eindontwerp kunnen komen. Zoja, ga ik de opdracht uitvoeren. Is er nog een afspraak nodig? Geen probleem! We gaan net zo lang door tot u helemaal tevreden bent.

Wat zou de prijs zijn van bijvoorbeeld een ring groter maken?

Created with Sketch.

Dat verschilt erg per ring. Is het goud of zilver? Is het witgoud of geelgoud? Hoeveel moet de ring van maat verandert worden? Neem even contact op zodat ik meteen een indicatie kan geven. Dit geld overigens voor alle reparaties.